Huis van God

Thuis voor mensen

Jeugd Baptisten Harderwijk: God en jezelf leren kennen

De jeugd van de Baptistengemeente Harderwijk bestaat uit een actieve en enthousiaste groep jongeren en jeugdleiders die God wil dienen op allerlei verschillende manieren.

Wanneer je naar de middelbare school gaat ben je welkom bij ons. De meeste jongeren blijven bij de jeugd tot ze een jaar of 20 zijn. Het hele jaar door worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Binnen de kerk vinden wij het erg belangrijk dat tieners een plek hebben waar ze zichzelf en God beter leren kennen. Het moet een plek zijn waar iedere tiener zich thuis voelt, zichzelf kan zijn en vriendschappen opbouwt.

Elke even week is er op zaterdagavond een jeugdavond in de Open Hof om 19:30 uur. De ene keer zitten we met de hele groep bij elkaar. De andere keer splitsen we op in groepen.

Volg ons op Instagram of Facebook of word lid van onze besloten Facebookgroep!

Blijf op de hoogte

Informatie over jeugdavonden en andere activiteiten wordt per mail verspreid. Wil je ook op de hoogte blijven? Stuur een mail naar jeugd@baptistenharderwijk.nl om je hiervoor aan te melden. Vermeld hierin ook even het mailadres van je ouders.

 

Jeugdavonden: van boeiende onderwerpen
tot ontspanning en gezelligheid

Via de Bijbel naar je eigen leven kijken

Zodra je naar de middelbare school gaat kom je in deze groep terecht. We kijken door middel van de Bijbel naar onze eigen levens. Het zijn goed te volgen, laagdrempelige avonden waarin we proberen te ontdekken wat het is om christen te zijn. We denken bijvoorbeeld na over pesten, taalgebruik en de muziek van tegenwoordig. Avonden zijn gevuld met spellen, verdieping in de Bijbel, discussies, muziek en creativiteit

Persoonlijke tijd met God

In deze groep gaan we wat meer de diepte in met onderwerpen als de doop, het kruis en je laten leiden door God. We kijken naar ons persoonlijke geloofsleven en onze relatie met God. Op de avonden is er daarom ruimte voor persoonlijke tijd met God. Ook proberen we te ontdekken waar talenten liggen. Naast interessante onderwerpen vullen we de avonden met spellen doen en muziek maken en luisteren.

Zelfstandig christen zijn

De 17+ is een groep jongeren die veel zelfstandig in de Bijbel duikt, discussieert en zo samen meer leert over God. De groep heeft wel een jeugdleider, maar de tieners bereiden zelf de avonden voor waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo leren ze hoe het is om zelfstandig christen te zijn en zelf invulling te geven aan hun geloofsleven.

Nu weet ik gewoon dat ik niet geloof omdat het moet of omdat mijn ouders geloven, maar omdat het echt iets van mijzelf is geworden.

Actie, spanning, diensten en workshops

Naast de vaste jeugdavonden is er een aantal activiteiten door het jaar heen. We organiseren een paar keer per jaar een jeugddienst waarbij tieners hun talenten kunnen inzetten. Ieder jaar openen we het seizoen met een jeugdweekend dat vol zit met gekke activiteiten, sport, workshops, diensten en een heleboel gezelligheid. Daarnaast worden er door het jaar heen verschillende ontspannende activiteiten georganiseerd. Van samen zwemmen in de Eemhof tot een dropping vol spanning en actie in het bos.

Van tiener naar jeugdleider

De jeugdavonden worden geleid door een enthousiast team jeugdleiders. Binnen de jeugd is het voor de tieners mogelijk om door te groeien tot jeugdleider. Dit maakt dat we een leuk en jong team jeugdleiders hebben met een hart voor God. We komen vaak bij elkaar om jeugdavonden voor te bereiden of om andere jeugdactiviteiten te organiseren.

Verder willen we ook ruimte geven voor de talentontwikkeling van de tieners. Een aantal tieners helpt mee met het organiseren van een jeugdactiviteit en wordt hier door de ervaren jeugdleiders in begeleid. Zo stimuleren we de tieners hun talenten in te zetten, om God te dienen op een hele praktische manier in.