Huis van God

Thuis voor mensen

Zendingswerk vanuit de Baptistengemeente Harderwijk

Zwaantje Yntema

Zwaantje Yntema is in Malawi werkzaam onder de Yao bevolking in het Machinga district, een overwegend moslimgebied. Ze woont daar in het dorp Nsanama. Ze werkt nauw samen met haar co-werkers en mensen van Jeugd met een Opdracht.

Hart voor Moldavië

Stichting Hart voor Moldavië heeft als doel projecten te ondersteunen die gericht zijn op het geven van hulp aan de zwaksten in de samenleving om de leefomstandigheden van kinderen, tienermeisje en ouderen te verbeteren. De stichting wil hiermee de liefde van Christus uitdragen. Hart voor Moldavië ondersteunt initiatieven die door de lokale bevolking worden genomen om de situatie in het land te verbeteren.

Naar Hart voor Moldavië

Nicol en Gabriel
“Tunga Jongerenwerk”

Nicol en Gabriel hebben visie voor Jongeren. Hun hart gaat uit naar de kansarme jongeren die verstrikt zijn geraakt in het leven. Samen wonen zij met hun gezin op de basis van JMEO. Daar zijn zij de basisleiders van JMEO Windhoek Namibië.

Deze basis is gelegen tussen Katutura en Windhoek in, vanuit deze basis worden er o.a  DTS trainingen gegeven.

Deuren zijn geopend op een nieuw locatie in Windhoek: Wekelijks kunnen Nicol en Gabriel met een team programma draaien voor ongeveer 4oo kinderen uit de allerarmste wijken. 
Het grote doel is uiteindelijk een verslavingskliniek te openen op de basis. Om dit en al  de andere projecten mogelijk te maken, zijn er zelf voorzienende projecten gestart.

Waaronder:  Groentetuin
                     Zonnepanelen
                     Accommodatie verhuur
                     Geiten houden
                     Autoverhuur

Tunga Jongerenwerk

Voedselbank

De Voedselbank zet zich in om de armsten te helpen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Op deze manier wordt de (verborgen) armoede in de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Putten bestreden.

Ga naar Voedselbank

Baan Phak Phing

Een thuis voor misbruikte meisjes, wat betekent “Een veilige Schuilplaats”

Baan Phak Phing is een non-profit organisatie opgericht in 1990 om meisjes van 6-18 jaar vanuit heel Thailand op te vangen.

Deze meisjes zijn op jonge leeftijd misbruikt, vaak door iemand uit hun directe omgeving.

Met de drie huizen die de stichting telt wil men een veilige omgeving bieden waar de meisjes worden geholpen en kunnen herstellen.

Met het bieden van onderwijs en begeleiding wil Baan Phak Phing de meisjes klaarmaken om zich uiteindelijk zelf te kunnen redden in de maatschappij.

De drie speerpunten zijn:

  • Zorgen voor primaire levensbehoeften
  • Bieden van onderwijs passend bij interesse en capaciteit

Bieden van psychische hulp en counseling in een sociale omgeving.

Ga naar de website van Baan Phak Phing

Stichting Femme

Stichting Femme is een kleinschalig meisjes Project In Togo West _Afrika. Het project is opgericht door Afi Hoogendoorn-Koto. Zelf is zij geboren in Togo en kent als geen ander de situatie. Een betere toekomst voor deze meisjes begint met goed onderwijs.

Jongens krijgen vaak voorrang is deze culturen, daarom richt de stichting zich uitsluitend op meisjes. De stichting biedt scholing aan , maar ook voorziet zij in het levensonderhoud van de meisjes. Daarnaast ondersteunt de stichting een zelfstandig landbouwprojecten.

Ga naar Stichting Femme

Stichting Present

Stichting Present wil een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dit kan schilderen, klussen of verhuizen zijn, maar ook een wandeling met gehandicapten of ouderen. Zo willen we bouwen aan een samenleving waarbij mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Ga naar Present

Familie van Bodegraven

Nico en Elly van Bodegraven hebben van 1993 tot 2021 gewerkt onder de Gizrramensen in Papoea-Nieuw-Guinea en samen met hen het Nieuwe Testament plus Genesis, Jona en Ruth in de Gizrrataal vertaald. Het wijdingsfeest vond plaats op 8 december 2020. Daarnaast hebben ze o.a. alfabetiseringsmaterialen geproduceerd en andere taken verricht binnen de organisatie op het veld. Inmiddels zijn ze zowel overgegaan naar een andere organisatie hier in Nederland (Stichting Witte Velden), als naar een andere organisatie op het veld (Tyndale Bible Translators). Hun taken bestaan nu uit het helpen van andere vertaalprojecten en het helpen met de administratie van deze laatstgenoemde organisatie.

Ga naar de website

Hulp vervolgde kerk

Wereldwijd leven er christenen die onze steun nodig hebben, omdat ze vervolging meemaken. Vanuit het westen steunen meerdere organisaties deze christenen en hun kerken. Als gemeente ondersteunen wij verschillende organisaties en projecten waaronder Open Doors.

Ga naar Open doors