Huis van God

Thuis voor mensen

Alpha cursus Harderwijk: kennismaken met het
christelijk geloof in de kerk

Loop je rond met levensvragen? Of wil je meer weten over het christelijk geloof? Dan is de Alpha cursus iets voor jou. Het is een wereldwijd initiatief waarbij je nieuwe mensen ontmoet met wie je praat over boeiende onderwerpen. Na een gezellige maaltijd en een inspirerend verhaal is er ruimte voor ieders vragen en ideeën. De avonden vinden plaats in een ontspannen, huiselijke sfeer. Alpha is interkerkelijk en je hoeft geen christen te zijn om deel te nemen aan de cursus. Je persoonlijke zoektocht naar de inhoud van het christelijk geloof staat voorop.

Doe je mee?

Ben je klaar voor je persoonlijke zoektocht naar de inhoud van het christelijk geloof?

Een avondje Alpha Cursus:
inspirerende video’s en boeiende gesprekken

Vooraf met zijn allen een hapje eten is vaste prik bij Alpha. Er wordt tijdens de maaltijd nog niet veel gesproken over de inhoud van de avond. Dat wordt bewust bewaard voor later. Tijdens het eten is er tijd om elkaar beter te leren kennen en te praten over wat de deelnemers die week hebben beleefd.

Prikkelende stellingen

Na de maaltijd kijken de deelnemers naar een inspirerende video over het onderwerp van de avond. De duidelijke boodschap vormt de kern van de gesprekken voor de rest van de avond. Als de video is afgelopen, stellen deelnemers hun vragen of discussiëren ze over een prikkelende stelling. Pasklare antwoorden worden niet gegeven, maar bij iedere vraag wordt weer een stap in de zoektocht naar God gedaan.

Iedere avond is uniek

Voordat de cursisten aan Alpha begonnen, kenden de meesten elkaar nog niet. Elke avond groeien de deelnemers meer naar elkaar toe. Ieder met zijn eigen zoektocht, geloofsbeleving en kijk op de onderwerpen die voorbijkomen. Die diversiteit maakt Alpha ook zo interessant. De stof van elke Alpha-cursus is hetzelfde, maar dankzij de input van de cursisten is geen cursus hetzelfde. De vragen en beleving in de groep zijn vaak heel verrassend.

Tijdens de Alpha cursus ontdek je meer over het christelijk geloof. Wil je juist meer weten over de Baptistengemeente Harderwijk? Volg dan de introkring.

Activiteiten Baptistengemeente Harderwijk: Alpha cursus

Door Alpha heb ik ontdekt wat geloven voor mij persoonlijk betekent.

Meer informatie of wil je je aanmelden?

Voor meer algemene informatie over de Alpha cursus kun je kijken op de website van Alpha Nederland.